sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kampanjapeli 2

Toinen peli oli siis 1000 pisteen armeijoilla tapahtuva kuu-sabotage. Ensimmäisen pelin voitollaan Antti sai puolustusedun tähän ja seuraavana tapahtuvaan Planetstrikeen. Kyseessä oli tosiaan kuutaistelu. Tätä kuvattiin seuraavanlaisilla säännöillä:

-Night fight
-yksiköt saavat fleet säännön, mutta joutuvat testaamaan dangerous terrainia sitä käyttäessään, jo fleettaavat saivat heittää kahta noppaa ja valita isomman.
-kaikki hyökkäykset saavat rending säännön pientenkin reikien suojapuvuissa ollessa fataaleja.
-Ei vehiclejä.

Säännöt olivat siis käytännössä otettu sääntökirjan loppupuolelta löytyvästä kuutaistelusta.

Itse skenaariona oli sabotage. Objektiivina oli iso linnoitus, josta kuuden tuuman sisälle Night wolfit asettautuivat. Lisäksi night wolfit asettivat neljä vartiomiestä 12" päähän reunoista. Eldar-joukot puolestaan saivat ensimmäisen vuoron, infiltroijat pääsivät suoraan kentälle ja muut liikkuivat vapaavalintaiselta reunalta ensimmäisellä vuorolla. Pelissä käytettiin sentry-sääntöjä, jotka löytyvät 4. laitoksen sääntökirjasta. Vuorolasku aloitettiin hälytyksen antamisen jälkeen ja random game lengthiä alettiin heittämään jo neljännellä vuorolla. Eldarien piti siis päästä assaultoimaan linnaketta ja pysyä sen kanssa kontaktissa seuraavaan omaan vuoroonsa voittaakseen.

Yleisnäkymä kentästä:Marinet olivat täydentäneet voimiaan edelliseen peliin nähden yhdellä grey hunter porukalla lisää, sekä tämänlisäksi joukkoihin oli tulleet ryhmä scoutteja meltagunilla ja power fist wolf guardilla, ryhmä long fangeja neljällä singolla ja toinen mokoma neljällä raskaalla bolterilla. Rune priest oli käyttänyt lisäpisteensä ylimääräiseen voimaan (semmoinen joka haittasi hyppyreputtajien liikehdintää) ja chooser of the slainiin.

Eldarjoukot olivat kokeneet vähän enemmän muutosta. Fire dragonit olivat jääneet nyt pois ja kolme muuta ryhmää oli kasvanut kooltaan. Warp spidereitä oli 8, pelottomia dire avengereja täydet 10 ja toinen avenger ryhmä oli kasvanut 9 vahvaksi ja täydentynyt defendillä ja dire swordilla varustetulla exarchilla. Lisäksi uusina lisäyksinä armeijaan oli liittynyt 6 pathfinderiä, 8 howling bansheeta exarchin kera, jolla executioner, acrobatic ja war shout, sekä 6 striking scorpionia, joiden exarchilla scorpion's claw ja move through cover kyky. Farseer oli käytänyt lisäpisteensä spirit stoneihin ja doomiin.

Nyt peli oli ensimmäistä tapahtumarikkaampi. Ensimmäisellä vuorolla eldarit hiipivät kohti kohdettaan tarkoituksenaan eliminoida tiellään olevat kaksi vahtia, jolloin joukot pääsisivät iskemään täysillä paikallaan oleviin marineihin. Ensimmäinen vahti kaatuikin äänettömästi pathfindereiden ampumiseen. Toinen vahti aiheutti pientä jännitystä, howling bansheet eivät heittäneet tarpeeksi fleetistään, joten ainoastaan striking scorpionit pääsivät kiinni. Nämä eivät kuitenkaan pettäneet vaan hoitelivat vahdin ennen kun se edes pääsi lyömään. Yksi skorpioneista tosin kaatui matkalla fleetin aiheuttamaan vaaralliseen maastoon. Nyt päästiinkin ratkaisevaan heittoon. Mikäli vartiomies ei aiheuta hälyytystä, pääsevät eldarit iskemään oletettavasti varsin verisesti objektiivia ympäröiviin marineihin. Hälytys siis lähitaistelussa nousee 4+:lla.

Jännitys tiivistyy ja Antti heittää noppaa....

Noppa pyörii ja lopulta pysähtyy ja näyttää....

...numeroa 5. Hälytys siis laukeaa ja eldarit ovat lopputuloksena varsin ikävästi avoimella maalla.


(Huomiona kuviin, unohdin tyylikkäästi pathfinderit kotiin ja kolmesta dire avenger exarchista otin mukaan sen jolla on väärä varustus, joten kuvissa esiintyy guardianeja ja swooping hawk stunttaamassa kyseisiä tyyppejä)


Onnekseni avaruussusien silmät eivät akuuteista aisteistaan huolimatta ole terässä ja suuremmalta verilöylyltä vältytään. Skorpionit kuolevat tosin yhtä miestä lukuunottamatta, myös farseer haavoittuu.

Vastineena eldarit liikkuvat lähemmäs ja avaavat tulen. Rending osumia tulee harmilisen vähän, mutta tilannetta auttaa läpi päässyt doom (oli muuten ainoa voima joka meni läpi 4+ rune staffista). Lopputuloksena pelottomista grey huntereista jää jäljelle vain wolf guard. Myös rune priestin johtamaan ryhmään saadaan pari tappiota.

Night wolfien toisella vuorolla pimeys hiukan hälvenee ja joukot näkevät ampua paremmin. Seurauksena howling bansheet kärsivät kovia tappioita ja vain 3 jää jäljelle, samoin dire avengereja kuolee pari molemmista ryhmistä. Farseer haavoittuu jälleen.

Eldar vuorolla vaihtoehtoina on jäädä ampumaan ja kuolla tai rynnäköidä ja mahdollisesti yltää warp spidereillä fleetin kera objektiivin kiinni. Mikäli tämä onnistuu ja muu armeija saa pidäteltyä grey huntereita voitto on meidän. Käytännössä kaikki menee kuitenkin pieleen, difficult terrain pidättelee dire avengereja niin, etteivät ne pääse ampumaan ennen rynnäköimistään ja warp spiderit heittävät liian vähän fleettiinsä. Seurauksena siis koko eldar armeija rynnäköi ~15 marinen kimppuun ja toivoo paljon kutosia woundausheittoihin.

Näitä kutosia ei kuitenkaan liiemmin tule ja molemmissa combateissa tulee tappio. Pienempi dire avenger ryhmä päättää jättää yhdellä hävityn taistelun päätteeksi howling banshee exarchin taistelemaan yksin ja myös warp spiderit päättävät poistua takavasemmalle. Rynnäkössä kuitenkin saadaan viimeinen fearless grey hunter ja rune priest hengiltä, vastaavasti myös farseer epäonnistuu loputkin savensa ja puree multaa.

Tilanne vuoron 2 jälkeen:Seuraavalla vuorolla wolf scoutit ilmaantuvat pathfindereiden selustasta ja tappavat koko ryhmän jo ampumisellaan. long fangit likvidoivat pakenevat eldarit pois keräämästä kokemusta ja lähitaistelussa kuolee loput eldarit. Seurauksena siis varsin nöyryyttävä tappio eldareille. Kwhittymisiä ei vielä heitetty, mutta pahalta näyttää. Night wolfeilla oli jo valmiiksi furious chargaavat grey hunterit ja nyt selvinneistä kahdesta long fang ja grey hunter ryhmästä sekä scouteista kaksi saa heittää edistymistä. Eldareilla kuoli kaikki, joten kukaan ei kerää kokemusta. :( Lisäksi planetstrikeen on tulossa reserveille häiriöitä, joten ainakaan helpommaksi tie ei tästä muodostu. Valittaminen on kuitenkin turhaa, sillä olisin kahden hävityn nopanheiton (hälytys ja warp spidereiden fleet) mennessä toisin todennäköisesti voittanut pelin. Nyt kävi näin ja seuraavaan peliin uudet juonet.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen kampanja teillä taas. Näitä oli mukava lueskella ja jatkoa jään odottelemaan. Tuli oikein itsellekin halu ottaa joskus joku kuupeli.

    VastaaPoista