maanantai 31. joulukuuta 2012

Sector 53, Full Scale War

Sektori 53 on pieni aurinkokunta kaukana keisarikunnan ytimestä. Keisarikunta asutti systeemin suurien ristiretkien aikaan, mutta sittemmin se on jäänyt sivuun suurien tapahtumien keskiöstä. Aurinkokunnan väestö on tehnyt kauppaa lähisektoreiden kanssa. Etenkin kaivostoiminta on ollut hyvin kannattava ala aurinkokunnan planeettojen merkittävien raaka-ainevarojen ansiosta. Aurinkokunnassa on muutama merkittävä planeetta:

-Keskusplaneetta Attica, jolla on parhaat edellytykset ihmiselämään ja jolla on suurin osa systeemin maataloudesta. Planeettaa hallitsee muutama isompi "hive city", joita yhdistää suurnopeusjunat ja aktiiviset rakettiyhteydet. Maatalaouden ohella planeetalla on merkittävää kaivostoimintaa sieltä löytyvien harvinaisten mineraalien vuoksi. Planeetalla on myös kehittynyt kiertorata-asutus, avaruusrahtilaivaterminaaleineen, nollapainovoimatehtaineen ja puolustusjärjestelmineen. Planeetalla on suurin osa sektorin väestöstä ja vallasta.

-Ulkokehän asteroidivyöhyke ja sen suurin kappale Dorn toimii aurinkokunnan puolustuspäämajana. Sisältää planeettojenvälisten ohjusten laukaisujärjestelmät ja muut puolustusjärjestelmät. Lisäksi Dornissa sijatsee satamat tähtienvälisille suurille rahtilaivoille, jotka eivät mahdu asteroidikehän lävitse. Näitä isoja satamia syötetään aurinkokunnan sisäisesti pienemmillä planeettojenvälisillä rahtilaivoilla.

-Elinvyöhykkeen äärilaidoilla oleva Mittal, joka toimii suurimpana teollisuuskeskittymänä. Planeetan asutuskelpoinen päiväntasaaja on täynnä raskasta teollisuutta ja navoille päin mentäessä kasvavat vataisat metaanijäämassat toimivat ehtymättömänä energiavarastona. Planeetan ilmakehä ei sole ihmiselämälle sovelias, mutta paine, lämpötila ja säteilyä suodattavat kasvihuonekaasut mahdollistavat myös ulkotiloissa oleskelun happisuodattimien avulla.

-Neo-Sparta on systeemin toisiksi elinkelpoisin planeetta. Täällä merkittävin ongelma on hyvin vaihtelevat sääolot. Myös painovoima on hiukan maan painovoimaa suurempi. Nämä kuitenkin tuovat hyvät olot sotilaalliseen harjoitteluun ja planeetta toimiikin systeemin keisarillisen kaartin koulutuskeskuksena. Valtavat parakkikaupungit ovat täynnä uusia sotilaita valmiina keisarikunnan palvelukseen.

-Jylhä matalapainovoimainen ja runsasvetinen planeetta Plato, toimii systeemin uskonnollisena keskuksena. Vuorten peittämät mantereet ovat hyviä paikkoja eristäytyä (=eristää) uskon ja hengen asioille. Keisarilliset luostarit täplittävät harvojen mantereiden rinteitä. Harvat alangot on täynnä viljelyksiä, jossa uskoa oppivat (=keisarin uskossa heikot ja lisäoppia tarvitsevat) munkit työskentelevät. Lisäksi vuoret ovat myöskin täynnä tunneleita. Sekä muinaisia tunneleita, jotka olivat jo paikalla ennen ihmisasutusta ja ovat pääosin vuosituhansien umpeen sinetöimiä, että uudempia kaivostunneleita, jossa vieläkin enemmän uskon teillä opastusta tarvitsevat eksyneet louhivat arvokkaita mineraaleja kirkon käyttöön.

Näiden lisäksi systeemissä on muita planeettoja jotka on ihmisille sopimattomia. Joko liian kuumia tai kylmiä tai valtavia kaasujättiläisiä. Näiden kuilla on satunnaisia kaivos- ja asutuskeskittymiä, mutta aurinkokunnan mittakaavassa ne ovat merkityksettömiä.

Viimeaikoina kuitenkin sektori 53 ja etenkin siellä sijaitseva Attican planeetta oli taistelujen näyttämönä eri kansojen ottaessa yhteen omien agendojensa puolesta. Planeetan sisälle aikoja sitten sidottu ja unohdettu voimakas demoniprinssi alkoi osoittamaan elpymisen merkkejä planeetalla tapahtuneen aktiivisen kaivostoiminnan johdosta. Eldar näkijät havaitsivat tämän ja lähettivät joukkonsa tutkimaan asiaa. Samoin harlekiinien välityksellä paikalle saatiin Eldar merirosvokreivi Calamarain joukot kylvämään sekasortoa, tarkoituksena likvidoida paikallinen väestö ja estää näin kaivuutoimet.

Samanaikaisesti Attican omat keisarillisen kaartin joukot aloittivat kapinoimaan, joka herätti keisarikunnan kiinnostuksen. Warp epämääräisyydet toivat paikalle inkvisition joukot ja kapinoivat kaartilaiset saivat Dark Angels chapterin langenneiden etsijät kiinnostumaan kapinan syistä.

Oman lusikkansa soppaan toivat eräältä aurinkokunnan kaasujättiläisen autioksi luullulta kuulta heränneet mystiset Necronit, jotka eivät tuntuneet pitävän oman kotisysteeminsä herättämästä kiinnostuksesta.

Pian Eldar näkijät huomasivat kuitenkin, että paikalle syntyneen toiminnan seuraukset eivät olleet toivottavat. Syntynyt verilöyly oli omiaan nostamaan ennestään demoniprinssin aktiivisuutta ja pian Atticalla alkoikin esiintymään repeämiä todellisuudessa. Tämä aikaansai vain entistä enemmän kiinnostusta aurinkokuntaa kohtaan. Alueella on tehty havaintoja örkkien avaruuslaivoista, galaksin läpi kulkeva demoniprinssin heräämisestä sädehtivä psyykkinen signaali on kutsunut paikalle kaaoksen sotalaivoja ja toisaalta aiheuttanut myös pelätyn tyranid laivaston rihmojen lähestymisen. Myös aurinkokunnan sijoittuminen lähelle Tau-avaruusrodun laajentumisvyöhykettä on saanut heidät aktivoitumaan. Sen sijaan Eldareiden ryöstölaivaston aluksia ei olla alueella nähty hetkeen.

Aika näyttää mitä salaisuuksia Sektori 53 pitää sisällään ja kuka ne lopulta saa haltuunsa, vai saako kukaan ja jääkö systeemi ikuiseen sotatilaaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti