torstai 21. elokuuta 2014

Paradiso skenaario 102

Paradiso skenaario 102

Yu-jing joukot saapuivat kohdealueelle valmiina paikallistamaan muukalaisteknologian, mutta yllätyksekseen huomasivat paikalla liikehdintää. Kirotut uusmuslimit olivat löytäneet jotenkin myös paikalle. Onneksi tietojärjestelmästä ei kuitenkaan havaittu ladatun kuin summittaiset koordinaatit. Tärkein lokaatiodata oli jäänyt saamatta puolustusohjelmien toimittua. Kampanjan ensimmäinen osahan oli siis melkoinen nöyryytys Yu jingin voittaessa 7-0. Siitä oli kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan kostoiskua.

Toisessa tehtävässä saavutaan kohdealueelle, jonne ensimmäisen tehtävän tieto on johtanut. Tehtävän ideana on aktivoida konsoleita tietyssä järjestyksessä. Kentällä on viisi paneelia nopan silmiluvun mukaisessa kuviossa, joista neljä pitää aktivoida tietyssä järjestyksessä. Edellisen skenaarion voittaja saa valita neljästä järjestysvaihtoehdosta ja hävinnyt joutuu heittämään ensimmäistä paneelia tutkittaessa järjestyksen satunnaisesti. Jotta homma ei olisi liian yksinkertaista ja helppoa, konsolit pitää käydä läpi samalla sotilaalla (joka saa olla hakkeri, insinööri, tai näiden servant/repeater robotti). Mikäli tämä tiedonhakija kuolee, tulee jonkun toisen ehdot täyttävän sotilaan käydä keräämässä tiedot ensin ruumiilta voidakseen jatkaa tehtävää. Lisäksi tehtävä on rajoitettu neljään vuoroon. Aktivoinnin jälkeen varsinainen triangulointi vaatii kentällä toimivan baggage-remoten ja vastustajan triangulointia voi häiritä jos omaa evo-repeaterin. Baggage antaa myös boonusta konsoleiden aktivoimiseen aina kumulatiivisen +3 willpoweriin toisesta konsolista eteenpäin. Ei siis todellakaan mikään liian helppo pistesaalis luvassa.

Itse lähdin liikkeelle aika isolla porukalla, toin kentälle 15 figua:

1. Osasto:
Husam spec ops, 5xp (+1bs, minelayer, engineer). Huomasin jälkikäteen käyttäneeni yhden xp:n liikaa. Onneksi miinoista ei ollut mitään vaikutusta peliin.
Nasmat remote
Najjarun insinööri
Nasmat remote
Al'hawwa hakkeri
Hassassin Farzan (chain of command)
Hassassin Barid (hakkeri, luutnantti)
2x Naffatun
Djambazan (HMG)

2. Osasto:
Muyib lääkäri
Tuareg hakkeri
Kameel EVO
Kameel miinanraivaaja
Kum (chainrifle)

Huomasinpa juuri tätä kirjoittaessani, että pelasin koko pelin kahdella käskyllä liikaa pääporukalla. Mikä on sinänsä lahjakasta, että ennen peliä neuvoin vielä vastustajaa siinä, ettei servantit vie paikkaa combat groupissa eivätkä tuota käskyjä... Noh, ei se ihan niin ratkaiseva juttu ollut kuin miltä kuullostaa. Jos olisin asian tajunnut, niin toisesta ryhmästä olisi vain siirtynyt pari solttua pääryhmään ja Kumilla olisi ollut vähemmän rellestysvaraa. Silti vähän nolo moka.

Vastaan asettui tällä kertaa hiukan edellisestä kohtaamisesta muokkaantunut porukka:

Celestial guard luutnantti
Zhanshi rivimies
Shang ji hakkeri
Hsien HMG
Spec ops (engineer, +1 bs, exp ccw, mimetism)
Tiger warrior HMG Tiger warrior combi rifle
Su jian
Domaru insinööri
Baggage remote
+ molemmilla insinööreillä oli servant botit

Tällä kertaa Haqqislam voitti aloitteen ja valitsi aloitusvuoron.
Deployment Haqqislam puolelta:

Jaoin joukkoni suunnilleen tasaisesti kentälle. Tuareg meni hidden deploymentissa keskellä olleen i-kohl kyltin taa (ei heitetty noppaa vaikka olisi pitänyt, mutta tälläkään ei ollut peliin vaikutusta). Jätin naffatunit suojaamaan evo-repeateria ja toisella laidalla jätin miinan suojaamaan joukkojani tiikereiltä.

Deployment yu-jing puolelta:

Raskaat aseet jäivät oikealle laidalle ja spesialistit oli ripoteltu tasaisesti kentälle.
Yu jingin tutkimusjärjestys oli: Oma oikea -> oma vasen -> keskimmäinen -> vastustajan oikea

Lähdin omalla vuorollani liikkeelle innokkaalla mopoilijallani, jonka oin tälläkertaa jättänyt hiukan kauemmas. Se ei kuitenkaan estänyt sitä ajamasta hsienin näköpiiriin. Koska savusta ei ollut hyötyä, yritin väistöä, joka onnistuikin. Loput tämän combat groupin käskyt käytin savukranaattien heittelyyn. Puolet meni minne sattui, mutta sain savupilvet molemmin puolin isoa taloa vasemmalla laidallani.
Tämän jälkeen hyödynsin savun suojaa ja liikuin Djambazanillani talon vasemmalta puolelta asemiin, josta su jian näkyi. Msv2 + savu + hmg riittikin hoitelemaan tuon ikävän transformer-botin nollaan struktuuripisteeseen. Toisella puolella taloa hyödynsin savua juostakseni najjarunin nasmatilla talon katolle, jossa oli lähin paneelini. Operointiheitto onnistui ja paljastui, että se oli samalla myös ensimmäinen operoitava konsolini. Loput olivatkin ikävämpiä sillä järjestykseni oli:
Oma vasen -> keskimmäinen -> vastustajan oikea -> vastustajan vasen.
Lopuilla käskyilläni juoksin najjarunin ja nasmatin parempiin asemiin keskelle kenttää ja ammuin baridilla yhden markerin. Marker scatteroi villisti 24" ohi kohteesta, mutta laskeutui säkällä suoraan minusta katsottuna vasemmassa laidassa olevaan viholliskeskittymään Su jianin lähelle.

Yu jing avasi taistelun tuomalla tiger warriorit kentälle. Molemmat tähtäsivät ison oikealla laidalla olleen talon katolle, mutta toinen laskeutui ohi, laskeutuen talon taakse shang jin viereen. Hmg sai kuitenkin erinomaisen paikan. Toisaalla spec ops lähti liikkeelle kohti ensimmäistä kohdetta samalla liikuttaen servanttiaan korjaamaan su jiania. Alueelle laskeutunut marker repeater kuitenkin mahdollisti hakkeroinnin arona ja barid onnistuikin jumittamaan servant-botin paikalleen.

Spec ops sai kuitenkin rauhassa hakea ensimmäisen konsolin haqqislamin pitkän kantaman aseistuksen ollessa varsin minimaalista. Tiger warrior ampui katoltaan muyib lääkärin, mutta muutoin verenvuodatukselta vältyttiin. Spec ops lähti datan ladattuan kohti keskikenttää ja ampui matkalla marker remoten rikki.

Haqqislam joukoilla oli selvä tavoite omalla vuorollaan. Keskuspaneelia vartioiva tiikerisotilas tuli likvidoida. Onneksi lähistöllä oli toimeen sopiva tuaregi, joka hakkeroinnin sijasta sai luvan käyttää rynkkyään. Tuareg teki yllätyshyökkäyksensä ja ampui kaikki laukaukset ohi. Tiikeri ampui vastineeksi kriittisen. Jotenkin tuntui tutulta...
Koska ensimmäinen suunnitelma ei toiminut, oli aika siirtyä suunnitelma b:hen. Kum heitti vasemmanpuoleisen talon kulmalle savukranaatin ja djambazan lähti kiipeämään (seinän kautta, koska hsien näki savun läpi portaiden alapään) portaille. Muutaman yrityksen jälkeen tämä onnistuikin ja djambazan pääsi ampumaan savun läpi tiikerin talon katolta pois.
Keskusobjektiivia kuitenkin suojasi vielä toinen tiger warrior. Tälle ei ollut muuta ratkaisua kuin koittaa eliminoida se Husamilla. Husam joutui tosin ensin hoitelemaan taustakta suojanneen zhanshin, joka yllättäen onnistuikin. Tämän jälkeen avoimella ollut tiger warrior olikin helppo hoidella.

Yu jing omalla vuorollaan eteni parempiin asetelmiin ja resetoitu servant-bot kunnosti su jianin takaisin taistelukuntoon. Su jian lähtikin heti toimeen ja kiipesi high mobility formissa läheisen talon katolle, jos sen oli helppo päättää ampumalla kumin pyrotekniikkashow. Samalla se sai erinomaisen paikan suojata keskuskonsolia.

Nyt djambazan joutui selviämään ilman savuheitteitä. Ilman savua en uskaltanut lähteä su jianin kanssa suoraan taisteluun vaan toin lähellä majailleen Al'hawwan apuihin. Yllätyshyökkäys camosta onnistuikin yli odotusten. Muistin Al'hawwan varustautuneen rynkyllä, joten ampumishetkellä paljastunut boarding shotgun oli pieni yllätys. Etenkin kun oltiin täten poissa opitimikantamalta. Pienellä tuurilla kuitenkin onnistuin osumaan ja ap-laukaus auttoi hajoittamaan su jianin uudelleen epäkuntoon.
Keskuskonsolia kuitenkin vahti vielä shang ji omassa kulmassaan. Tämän päätin hoitaa djambazanilla, joka kiipesi talon katolle pysyen kuitenkin poissa hsienin näkyvistä. Djambazan yritti ampua shang jia, joka oli sen verran kaukana ettei sen rynkystä ollut huolta, mutta tämä onnistui väistämään suojan taa. Se kuitenkin riitti avaamaan keskuskonsolille reitin ja nasmat kävikin lataamassa tiedot talteen. Lopuilla käskyillä najjarun ja nasmat juoksi toisen mainoksen taa lähemmäs seuraavaa kohdetta ja luutantti barid avasi sulkutulen keskikentälle.

Yu jing oli tässä vaiheessa hyvin sisuuntunut. Hsien päätti hoitaa djambazanin juoksemalla läheisen laatikon päälle josta näki kohteensa.
Lyhyt tulitaistelu ei kuitenkaan tuonut ratkaisua ja loput käskyt jouduttiin käyttämään spec opsin juoksuun kohti seuraavaa paneelia, sillä aika alkoi olemaan vähissä. Spec ops onnistui juoksemaan läpi baridin sulkutulen (matka oli pitkä) ja ensimmäisen djambazanin laukauksen. Toinen laukaus kuitenkin tiputti specops guilangin(?). Juoksu kuitenkin riitti tuomaan viestin perille ja kuollut erikoissotilas kaatui shang jin viereen.
Shang ji ei aikaillut vaan otti telemetriadatan haltuun ja käytti sitä operoidakseen viereiseltä paneelilta tiedot seuraavalle kohteelle. Erittäin elokuvallinen kohtaus.

Sitten olikin aika viimeisen vuoron. Tässä vaiheessa tiedonlähettämisen sai unohtaa, mutta najjarunin ja nasmatin dynaaminen duo oli riittävän lähellä kolmatta konsolia. Välissä oli kuitenkin ilkeä raskaasti panssaroitu Shang ji kahdella haavallaan. Ensimmäisenä ratkaisuna sai olla husam.
Husam hyökkäsi kulman takaa esiin ja ampui panzerfaustillaan. Laukaus meni kuitenkin ohi ja shang ji ampui sepc ops sotilaan siihen paikkaan.
Suunnitelma B oli hakkerointi. Olin tuonut ylimääräisillä toisen combat groupin käskyilläni toisen kamel remoteistani lähemmäs ja nyt oli aika toimia. Jos se ei tuhoutuisi aroon voisin sen läpi koittaa hakkeroida ja jumittaa vihollisen paikalleen. Suunnitelma oli hyvä, mutta pystyyn kuollut. Kameel laukkasi päälle, mutta shang jin liekinheitin käräytti sen kesken ryntäyksen lunastuskuntoon.

Oli siis enää yksi vaihtoehto jäljellä. Najjarunin tuli ottaa rynnäkkökiväärinsä käyttöön ja ajaa ikävä vihollinen pois tieltä. Tämä suunnitelma onnistuikin yli odotusten, kun onnistuin voittamaan tulitaistelun, saamaan haavan panssareiden läpi ja kaiken kukkuraksi shang ji epäonnistui guts heittonsa ja joutui vetäytymään kulman taakse. Tämä puolestaan tarkoitti sitä, että nasmat pääsi juoksemaan ja hakemaan tiedot kolmannelta konsolilta. Toisaalla viimeisillä käskyilläni päätin kostaa djambazanilla hsienille. Ensimmäisen tulitaistelun djambazan hävisi, mutta tälläkertaa regenrointi onnistui ja toisella sarjalla sain kaksi haavaa sisään (toisen kriittisellä). Viimeisellä vuorolla yu jingillä ei ollut enää paljon tehtävissä. Käskyt eivät enää riittäneet keskuskonsolille asti ja näin vuoro menikin vain djambazanille kostamiseen. Celestial guard yritti ensin ja epäonnistui. Domaru insinööri kuitenkin onnistui paremmin ja ampui djambazanin kriittisellä hengiltä.

Lopputuloksena siis niukka 4-3 voitto haqqislamille. Lopuksi vielä yritimme pelastaa spec opsejamme, mutta kumpikaan ei tässä onnistunut. Minun husamilleni tästä ei ollut haittaa, kun toin sen vasta tähän matsiin edellisenkin kuoltua, mutta Yu jingin erikoispartio menetti hankitun mimetisminsä.
Kokonaisuutena peli oli erittäin mielenkiintoinen vaikean skenaarion pakottaessa todella miettimään jokaista liikettä. Tällaisten matsien takia Infinity on niin mainio peli.

Molemmat osastot joutuivat siis lähtemään ilman täydellisiä koordinaatteja etsimään muukalaisteknologiakapselia. Summittainen tieto paikasta oli molemmilla, joten matkalla joukkiot varautuivat tuttuihin vihollisiin perillä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti